BullSoft-IT-uslugi-sigurnost-na-informaciata-biznes-analiz (9)

Защо е необходима допълнителна защита на данните?

Много компании в сектори като счетоводство, застрахователно дело, недвижими имоти, адвокатски дружества и нотариални кантори. Болници и медицински центрове в своята дейност работят с данни и съхраняват електронни досиета на клиенти, които е необходимо да бъдат архивирани и защитени от кибератаки и зловреден софтуер.

Съхраняват се все повече критични данни в големи обеми, което изисква по-често архивиране, за да се предотврати катастрофална загуба при срив в хард диска, от вируси и малуер, нестабилни софтуерни изтегляния, човешки грешки или физически бедствия.

Последни проучвания показват, че финансовите данни са сред най-застрашените, като например инцидентите с киберсигурността при счетоводните компании в световен мащаб.

А вече и в България са все по-често срещани и струват скъпо да бъдат възстановени.

Често причини за това могат да бъдат както човешка грешка, слаби пароли, недостатъчно защитен или злонамерен софтуер.Така и преднамерени действия „отвътре“.

От друга страна, пандемията от Covid- 19 в последните две години постави тенденция за работа от вкъщи при много компании и организации.

В изследване на един от лидерите при продуктите за киберсигурност в световен мащаб Acronis cpeд 12 дъpжaви oт Eвpoпa.  Близĸия Изтoĸ и Aфpиĸa България ce нapeждa нa пъpвo мяcтo пo бpoй aтaĸи cpeщy бизнeca.

Над 55% oт yчacтвaлитe в пpoyчвaнeтo ІТ мeниджъpи ĸaзвaт, чe ĸибep aтaĸитe cpeщy ĸoмпaниятa им идвaт вceĸи дeн. А нaд 25 % зacичaт пoнe пo eднa aтaĸa вceĸи чac.

Същевременно съществува общ регламент за защита на личните данни /GDPR/ на ЕС от 2018г.,. Който регламентира отговорността на обработващите лични данни, както и на тези, които ги съхраняват.

Изтичането на данни на клиенти може да доведе до сериозни финансови санкции в размер до 20 млн. евро или до 4% от оборота.

 

Нашата компания може да ви помогне да предотвратите загубата на данни на клиенти. И да осигурите непрекъснатост на работата чрез фундаментална киберзащита. (Защита на данни)

Като партньор на Acronis, Bullsoft предлага комплексни решения и цялостна концепция за киберсигурност, които обединяват архивиране и киберзащита от следващо поколение, базирано на изкуствен интелект/AI/.

В едно решение  ще получите управлението на бекъпи и защита от злонамерен софтуер. Защита от вируси и защита на крайни утройства от ново поколение, базирани на AI.

Компанията ни е изградила съвременен център за съхранение и обработка на данни.

Който отговаря на всички международни изисквания за сигурност, непрекъсваемост на процесите, резервираност и свързаност.

Това ни позволява да предложим сигурно архивиране на данни в собствена облачна инфраструктура. Както и възможност за възстановяване на документални и информационни системи от архивни копия.

За да ползвате услугите, не е необходимо да  поддържате и управлявате на бекъп инфраструктура. Както и да закупувате  скъпо оборудване.

Резултатът са надеждни и защитени данни на клиенти, подобрена киберзащита, непрекъсваемост и устойчивост на бизнеса и работните процеси в организацията.